Capgemini не се притеснява от новия локдаун във Франция

Айман Езат, директор на Capgemini

13:12 | 1 април 2021
Преводач: Силвия Грозева

Вече година работим в този модел. Стигнахме до 95% дистанционна работа и все още между 85 и 90% от служителите ни са вкъщи.

Продължаваме и избрахме да работим така.

Последиците ще са за клиентите повече, отколкото по отношение на операциите.

Не вярваме да има забавяне от новия локдаун поне на този етап, защото сме съсредоточили вниманието си върху Франция, а тя е само част от бизнеса.

Може да има забавяне в някои сектори – транспорта или търговията на дребно, но не очакваме големи последици от локдауна като потенциално забавяне на бизнеса.

Същото беше и през ноември и това не се ограничи на дейността ни.

Не се тревожа от съобщението на френския президент.

Забелязахме обаче ускоряване на възприемането на технологиите.

А точно това е нашия бизнес. Помагаме на компаниите да направят трансформация чрез технологиите.

Чрез ускореното им внедряване се ускорява и самият бизнес.

Макар че има лек спад от миналата година, през четвъртото тримесечие и сега в началото на 2021 бизнесът минава на по-висока скорост.

Търсенето от клиентите ни е доста голямо.

Това ни дава много добра основа за годината.

Първото ни тримесечие и очакванията ни за второто не показват някаква основна разлика по континенти. Можехме да очакваме, че Европа ще се забавя леко от САЩ, но днес не виждаме нищо подобно.

Икономиката се очакваше да бъде силно засегната, както стана във Великобритания след Brexit, но бизнесът ни там всъщност преживява бум.

Не усещаме регионални различия.

Забелязваме обаче разлики между индустриите.

Ясно е, че аерокосмическата индустрия силно пострада и е далеч от възстановяване. Там не го очакваме или го има, но е много бавно.

От другата страна, финансовите услуги и банките се развиваха на много висока скорост още от средата на миналата година и продължават да са много силни и сега. Телекомите са много добър сектор. Потребителските стоки и търговията на дребно се завърнаха. Ютилити компаниите – също.

Обикновено в производството все още откриваме известно забавяне, но дори и там с навлизането във второто тримесечие ще има ускоряване и ръст.