#covid19, #lockdown - най-често срещани в Тwitter за азиатския регион през 2020, част 1

Мая Хари, вице-президент на Twitter Inc. за азиатско-тихоокеанския регион

15:16 | 10 декември 2020
Обновен: 15:31 | 10 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Всички преживяхме доста тежка година и това със сигурност се отрази и в Twitter.

В Азиатско-тихоокеанския регион всеки четири от петте най-популярни хаштага имат връзка с пандемията.

В Азия имаше разговор за психичното здраве в Twitter, който се превърна в една голяма част от целия разговор през годината. Стана приемливо да се говори за това, което е тъжно. Но това от друга страна e и положително за обществото.

Установeно бе и това, което Организацията на обединените нации нарича „пандемия в сянка“ - ескалацията на насилието, основано на пола като последица от пандемията и карантината. Тези последици се проявиха по-специално на определени пазари.

Бяха нужни много усилия в Twitter, за да се покаже това и особено насилието основано на пола, а и като цяло ситуация като тази с коронавируса, за да се гарантира, че хората получават вярна информация в подходящия момент.

Вицепрезидентът на азиатско-тихоокеанския регион на Twitter Мая Хари каза, че  компанията отбелязва доста силен ръст.  Докладван е ръст на международните пазари от около 32 % на годишна база по отношение на аудиторията. Азия е голяма част от това.

Хората не само са изразили безпокойство и загриженост около пандемията, но и благодарност и опит да бъдат изпълнени с надежда и очакване.

Търсеха се забавления, освобождаване от карантина и оползотворяване на времето спечелено от пътувания до работа и подобни неща.

Като цяло хората клоняха повече към игри, развлечения и дори пазаруване за забавление, което беше повече типично за Азиатско-тихоокеанския регион спрямо това, което е в световен мащаб.

А в глобалния свят наблюдавахме повече фокус върху телевизията, филмите и определено готвенето. Като цяло по-различен начин на използване на времето. Това определено проличава и по силния ръст на аудиторията на Twitter в региона.

Втора част на видеото можете да видите тук: