Затоплянето на климата затруднява производителите на червена боровинка в Масачузетс, част 2

Браян Уик, директор на Асоциацията на производителите на червена боровинка в Масачузетс

01:53 | 1 декември 2020
Обновен: 01:55 | 1 декември 2020
Автор: Петя Кушева

С течение на времето производителите на червени боровинки в Масачузетс ще трябва да направят някои промени и адаптации, които вече са започнали.

По-дългосрочно ще има много повече предизвикателства вероятно, тъй като времето се затопля, и може да има повече изгнили боровинки. Ще има различни техники за прибиране на реколтата. Със сигурност ще има някои промени, но не съществени. Производителите са много иновативни и ще направят това, което трябва, за да изтеглят нещата напред.

Това ще отнеме време, ресурси и със сигурност отглеждането на боровинки, няма да излиза на фермерите по-евтино. Определено става все по-скъпо и предизвикателно да се доставя същото количество червени боровинки.

Много от фермите в Масачузетс са по-малки, така че има някои, които са земеделски производители на непълен работен ден, но без значение на размера им, имат проблеми с капитала, а инфраструктурните промени, които трябва да направят са много скъпи. Ако цените, които получават за храната са ниски, тогава способността им да съберат капитал намалява.

За съжаление започва да се забелязва подем в цените, които производителите получават за плодовете си. Надеждата е тази тенденция да продължи, което ще им позволи да имат повече възможности да получат заеми, за да им помогнат да постигнат инфраструктурата, от която се нуждаят за червената боровинка.

Но е възможно да се появят други компании, които искат да инвестират в боровинки. В Масачузетс всички производители са малки семейни ферми.