Няма граници за виртуалните събития

Кортни Аджинса, организатор на събития за звезди

17:26 | 16 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Преди пандемията бизнесът процъфтяваше. Усещах, че се катеря до върха на кариерата си. Но после COVID дойде като контраудар.

Казвам се Кортни Аджинса и съм организатор на събития за звезди. Измежду най-ярките ми звезди и събития, които съм организирала, беше събитие за Синтия Бейли, сватбата й. Друго мое любимо събитие беше това на Леброн Джеймс, маратонското му Коледно парти. То беше истински забавно, защото ми бе разрешено един вид да развихря въображението си.

Просто обичам да възприема визията на клиента си или дори това, което клиентът не очаква и да им покажа неочаквани неща, да им дам нещо като пълна трансформация. И в края на вечерта обичам да ми казват: „Божичко, това изглежда много по-добре, отколкото някога съм си го представял!“  И това е може би любимата ми част.

Като чух за карантината, бих казала, че не помислих първо за бизнеса си, а вероятно за безопасността на семейството и приятелите си. Но с напредването на седмиците осъзнах, че, хей, няма да можем да събираме групи с над 10 човека на едно място. И тогава си казах, че бизнесът ми се срива. Бих искала да го формулирам възможно най-меко. Бизнесът с организацията на събития наистина понесе огромен удар. И щетите бяха доста унищожителни, най-меко казано.

Годишно аз обикновено организирам около 20 събития.

След COVID приходите ми се сринаха с минимум 90%.

Преориентирах бизнес стратегията си от събития на живо към виртуални събития. Така че при виртуалните ми събития се опитвам да дам на клиентите и гостите си пълнокръвно преживяване на събитието. Така че въведох  нова услуга, наречена „3D преминаване“ и така чрез нея напълно да се потопят в атмосферата, без физически да присъстват там.

На някои това им харесва, фактът че могат да общуват в хора и преживеят парти в рамките на собствения си дом.

Все така получава този контакт и взаимодействие, каквито биха получили и при събитие на живо на дадено място, но събитието просто не е на определено място.

Стараем се да дадем максимална достоверност. Честно казано, нищо не може да се сравни с едно живо събиране, с тази енергия на тълпата, с преобразената зала.

Аз съм фен на виртуалните събития. Тоест мисля, че те имат неограничен потенциал, който да използвате, ако от една страна имате нужните пари, а от друга – въображението за организирането им.

Най-добрият урок, който научих, е винаги да мога да намеря опорна точка. Винаги да съм в крак с технологичните новости. Защото никога не се знае кога това пак ще се повтори.

Вероятно бих казала, че обичайният бизнес ще се върне по това време догодина. Наистина чакам с нетърпение да мога отново да създавам невероятни преживявания и дизайни за клиентите ми, които и да  са те. Чакам с нетърпение отново да празнуваме заедно.