Каква би била политиката на Байдън към Иран

Барбара Лийф, бивш посланик на САЩ в ОАЕ

08:30 | 4 ноември 2020
Обновен: 11:13 | 4 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Много от нас си мислеха, че ще има момент на изпитание от страна на Иран. Т.е. Иран ще тества новата администрация. Но това може да се падне след изборите. С други думи, в онзи труден период между края на предизборната кампания, гласуването,  речите и след това, два месеца и половина по-късно, когато президентът встъпва в длъжност. Класическа игра на натиск от Иран. Не очаквам Байдън да отговори сега по същество. И той няма да бъде лесно въвлечен в някакъв тест на иранците.

Той беше съвсем ясен в своите коментари. И това е единственият проблем, на който наистина отдели малко време по време на кампанията, в иначе свободната от външнополитическо съдържание предизборна кампания на президентски избори.

Даде да се разбере яснно, че трябва да има връщане към спазването на мерките от страна на Иран и споразумението е начинът, по който кампанията се разгръща.

Ще се стреми да разшири и удължи някои от сроковете на първоначалното споразумение. А също би искал да започне паралелна поредица от дискусии за балистичните ракети и за разрушителна регионална политика на Иран.