GE е окуражен от данните за газовите мощности

Лари Кълп, председател на борда на директорите на GE

14:21 | 29 октомври 2020
Обновен: 14:22 | 29 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Спомняте си, че когато разговаряхме март месец, ситуацията беше съвсем различна. Знаехме, че поделенията ни в авиацията и здравеопазването са забележителни и предизвикателството за 2020 се състоеше в преминаването на следващо ниво и да намалим задлъжнялостта си.

Направихме го през март с двадесетте милиарда приходи от продажбата на BioPharma. И наистина, тогава започнахме да набираме скорост по отношение на оборотите в поделенията ни в енергетиката и обновяемите източници.

Мисля, че днешните резултати и особено свободния паричен поток от 500 милиона долара подкрепят довода, че обратът е близо.

Определено все още е рано, но сме силно окуражени от данните за енергийния ни бизнес и конкретно за газовите ни мощности. Възобновяемите ни мощности също са печеливши – за първи път от 2 години всичките 4 сегмента в тях са печеливши.

В здравеопазването се представихме добре през третото тримесечие. Но авиационният бизнес все още е под натиск, заради спада от 40% в пътуванията. Има подобрение от пролетта, но то все още е недостатъчно.

Смятам, че набираме скорост и все пак за сега е рано, а и ни предстои много работа във всички поделения,  но данните, които видяхте днес показват, е напредваме независимо от ковид пандемията.

Това, което искахме да постигнем в краткосрочен план беше подобряване на разходите и наличните пари в брой, така че да разполагаме с повече контрол над съдбата си. Но в дългосрочен план, смятам, че GE е готова да бъде лидер и да се разраства. Предвид позициите ни в енергодобива от възобновяеми източници, ние можем да сме начело на прехода в енергетиката.

Мисля, че сме преполовили пътя си до целта в прецизираната медицина, където говорим за персонализирана медицина, по-ефикасна грижа за пациентите. За нас това е невероятна възможност и особено когато става дума за един по-безопасен живот след ковид.

Авиационният ни бизнес също ще играе важна роля. Така че, ние виждаме възможности за растеж, печеливш растеж, растеж, който можем да конвертираме в пари в брой за всички бизнеси в нашия портфейл.