Инвестицията в жилище е най-уместна в момента, част 3

Раян Уилямз, главен изпълнителен директор на Cadre

22:55 | 27 октомври 2020
Обновен: 09:39 | 28 октомври 2020
Автор: Петя Кушева

Подходящ ли е моментът да се инвестира в градски недвижим имот или трябва да изчакаме още няколко месеца?

Различно е от пазар до пазар и зависи от това върху кой клас активи сте фокусирани. Cadre определят своите топ 15 пазара, наричат ги Cadre 15. Някои от тях са онова, което смятат за нововъзникващи градски пазари. И това са области, където виждат перспективи за растеж на населението, достъпност. Това са пазарите, в които се чувстват по-уверени да инвестират днес спрямо пазарите, където достъпността липсва.

Пазар като LA, например, прирастът на населението и ръстът на доходите са в тенденция с противоположна посока.

Cadre са силно фокусирани върху идентифициране на пазарите, където има достъпност, растеж и въздържане от пазарите, където това не е така.

Така че пазар по пазар, трябва да се избере и да се определи къде има положителни тенденции, инвестиции от страна на градската управа и други подобни. Добре е да се стои настрана от пазарите, на които не се вижда това.

Жилищните и градските центрове са по-харесвани отколкото офисите поради всички промени, които се случват.

Не се очаква каквато и да е яснота по отношение на цената на градския офис, на централния бизнес офис, на хотели и на помещения за търговия на дребно поне за период от 18 до 24 месеца. Cadre стои далеч от тези класове активи и заема позиции на основните пазари през следващите 18 до 24 месеца. Фокусират се върху жилищните сгради, но ще бъдат по-селективни на градските пазари спрямо крайградските.