Grayscale: Средата за крипто е съвсем друга

Майкъл Зоненхайн, управителен директор на Grayscale

19:00 | 26 октомври 2020
Обновен: 21:54 | 26 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В развития свят криптовалутите определено се използват за съхранение на стойността и спекулативни инвестиции. Като най-голям мениджър на активи в дигитална валута, показваме групи от емпирични данни на инвеститорската общност като цяло, според които инвеститорите наливат средства в дигитални валути, защото те им осигуряват диференциран поток на възвращаемост в портфолиото.

В много случаи дигиталните валути като Bitcoin им помагат да предпазят портфолиото си от шокове като Grexit, Brexit, търговско напрежение между САЩ и Китай. Предвид устойчивостта на този клас активи по време на пандемия, много инвеститори се фокусират върху него.

Намираме се в напълно различна обстановка. Имаме компании като Скуеър и Майкростратеджи, които добавят Bitcoin към своя счетоводен отчет. Вие дискутирахте, че PayPal добавя дигитални валути към своите около 20 милиона търговци и 300 милиона потребители.

Говорим за много различна обстановка, изпълнена с невероятна инфраструктура, изградена от фантастични компании и много повече точки за достъп. Затова е различна обстановката, в която инвеститорите се опитват да управляват своите портфейли извън крипто, а също и имат много повече точки за достъп и възможности за крипто експозиция сега.