Aston Martin Китай е доволен от продажбите

Майкъл Пан, президент на Aston Martin за Китай и Азиатско-Тихоокеанския регион

16:24 | 1 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Имахме много успешни продажби през третото тримесечие и по-специално сега, през последните дни на третото тримесечие също сме много доволни. Уверени сме, че ако имаме достатъчно късмет, можем да компенсираме и загубата от продажбите през първото тримесечие - през януари, февруари, март.

Да, мисля, че ако погледнете месечните продажби, по време на забраната за пътуване, последните няколко месеца дори сме продали повече отколкото същите месеци предходните години.

Но може би се дължи на потреблението, на покупателната способност. Хората не успяха да я използват през първото тримесечие.

Използвали са тази покупателна способност през второто и третото. Може би това е причината. Не знаем как ще бъде четвъртото тримесечие, но все още сме внимателни оптимисти.

Дори и при лоши икономики, винаги има хора, които правят добри пари. Но знаем, че в следващия момент износът например, все още се расте, но не така както бихме искали. И очевидно този вид клиенти не е задължително да кажат, че искат да купят чисто нова кола след три месеца. Те могат да имат различни проблеми, но трябва да разгледаме целевата група.

И единственото явление, което виждаме е, че клиентите ни стават все по-млади и по-млади. Дори виждаме клиенти под трийсет, понякога дори под 25.

 Вярвам, че това е фактор, който е много особен за Китай, ако сравним средната възраст на китайските клиенти, на европейските и може би на американските ни клиенти.

Откъс от интервюто ца Том Макензи от Bloomberg по време на Автосалона в Китай.