Франиця, Великобритания с нов рекорден брой заразени с Ковид-19

Мария Тадео, Bloomberg

19:27 | 25 септември 2020
Обновен: 19:29 | 25 септември 2020
Автор: Петя Кушева

Рекорден брой заразени с коронавирус в рамките на 24 часа във Великобритания и Франция. Само във Франция 16 хиляди души имат позитивни тестове. Данните за Германия показват регистриран най-висок брой случаи от 24 април досега.

Може да се каже, че голяма част от това се дължи на факта, че се тестват повече хора, отколкото в началото на пандемията. Но ако се видят и данните от болниците, това означава че броят на хората, които имат нужда от медицинска помощ в резултат на коронавируса също е скочил през последните няколко седмици. Все още броят им е нисък, но тенденцията е налице.

Разбира се въпросът е, какво означава това за икономиката? Какво означава за бъдещо затваряне на страни в Европа, може би? 

Виждаме отдръпване от идеята, че можем да се върнем в офиса. Има значителни ограничения в някои случаи в индустрията на обслужването. Баровете и ресторантите сега не могат да работят с нормалното си работно време и това се отразява в част от данните.

Въпросът е дали това ще доведе но национално затваряне? В четвъртък вечерта френският премиер каза, че ограничителните мерки не означават затваряне на страната.