Инвестиционните възможности в Азия според M&G, част 1

Викас Першад, мениджър M&G Investment Fund

13:43 | 18 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ситуацията по света, особено на Запад, но и тук, в Азия, показва, че пазарите не са във връзка с реалността.

Но ако разгледате различни сектори, някой път има възстановяване, особено в потребителския.

В дългосрочен план Covid доведе до ускоряване на търсенето в много индустрии като здравеопазване, потребителски и технологии.

При тях имаме конверсия, водеща към многобройни възможности в различни сектори.

Все по-масовото навлизане на 5G ще ускори възможностите за компаниите, свързани с работата от дома, с потребителските и технологичните фирми. За компаниите за електронно здравеопазване.

Видеогеймингът – също. Годината е важна за цикъла на конзолите. Това е ключова област на интерес за нас и пазара като цяло.

Затова смятам, че има много възможности за дългосрочните инвеститори.

Не бих насърчил хората да се фокусират единствено върху компании от дотком сектора. Би трябвало да следят и по-традиционните индустрии. Има голям избор в автомобилния сектор, в машиностроенето, производството, извън технологичните гиганти.

Индия е от особен интерес. Например процента от населението, което според мен би трябвало и ще смартфон свързаност в следващите 3 до 5г.

Това е изключително важно за пазара.

Освен това ниските нива на разпространение на електронна търговия и широките възможности от прехода от неорганизиран към организиран ритейл.

Има много голям потенциал за ръст.

Важно е да се мисли за Индия и компаниите, които работят там извън рамката за Китай или САЩ. Смятам, че там ще има органични възможности за дълго време.