Бил Гейтс обяви конспирациите за лудост

Бил Гейтс, филантроп и основател на Microsoft

13:08 | 18 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Истинска лудост е да допуснеш обратното на това, което правим. Ние създаваме ваксини, които са спасили милиони животи, а те да казват, че ваксините като цяло са вредни и че наистина умират хора.

За мен е изненадващо колко по-бързо се разпространяват тези теории отколкото истината.

Много тревожно е, ако това повлияе на неща като предпазването на другите, като носенето на маска, или готовността на достатъчно хора да се ваксинират. Тогава нещата наистина ще се влошат.

Идеите за това как платформите в социалните медии трябва да се опитат да не стават източник на подобни странно интересни фалшификации са обект на дискусии, които ще трябва да продължим да водим.

K-образно възстановяване

Докато заболяването все още се разпространява, неща като туризма, ресторантите и много от малките бизнеси ще бъдат непропорционално засегнати.

Докато офис служителите, при които заради виртуалната свързаност загубата на продуктивност е съвсем малка, те ще запазят работните си места и ще продължат да бъдат доста продуктивни.

Неравенството съществува, независимо дали между гражданите в една страна, между работници и служители, сред цветнокожите, които боледуват повече от  другите, бедните държави не могат да взимат заеми и да харчат пари, така както САЩ и другите богати държави. Почти всяко измерение на неравенството беше подчертано и така отново стигаме до нуждата това да се прекрати. Едва тогава, туризмът, спорта и много други неща ще могат да се върнат там, където бяха преди кризата.