Си Дзинпин се опитва да скрепи връзката между партията и народа

Проф. Сюзън Шърк, заместник-помощник държавен секретар по време на администрацията на президента Бил Клинтън, професор в Университета Калифорния

14:03 | 8 септември 2020
Автор: Петя Кушева

Си Дзинпин се опитава да укрепи връзката между народа и партията и това е много важно, защото винаги е много притеснен за това колко подкрепа той и партията всъщност имат в Китай. Според проф. Шърк оказва се, че за него е от полза да има чуждестранна атака, за да се засили това:

"Може да мислим, че позицията му е сигурна, но никой автократ реално не вярва в това. И натиска върху други политици и обществеността да покажат лоялност към Си стана толкова напрегнат, че му даде причина да се съмнява, че хората са искрени. Без значение колко други лидери на фракции, които разследва чрез кампании за борба с корупцията. В момента, той води голяма кампания за промени в сектора на сигурността. Така че без значение колкото и усилено работи, за да елиминира цялата опозиция, винаги ще се притеснява, че хората просто си говорят, но реално не са лоялни към него."