Китайски дисидент подкрепя Тръмп

Чен Гуанчън

09:30 | 29 август 2020
Обновен: 10:51 | 29 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Здравейте! Казвам се Чен Гуанчън. Борбата срещу тиранията не е лесна, повярвайте ми.

Когато се обявих против китайската политика на едно дете в семейство и други несправедливости, бях даден под съд, бит, изпратен в затвора и поставен под домашен арест от китайската комунистическа партия, ККП.

През април 2012г. избягах и получих убежище в американското посолство в Пекин. Винаги ще бъда благодарен на американския народ за това, че приеха мен и семейството ми в Съединените щати, където сега сме свободни.

ККП е враг на човечеството. Тя тероризира народа си и заплашва благосъстоянието на света.

В Китай изразяването на убеждения и идеи свързани с религията, демокрацията, човешките права неодобрявани от ККП може да доведе до затвор. Нацията живее под масово наблюдение и цензура.

Съединените щати трябва да използват своите ценности на свобода, демокрация и върховенството на закона, за да сформира коалиция от други демокрации, за да спре агресията на ККП. Президентът Тръмп вече е подел това и за нас е необходимо другите държави да се присъединят към него в тази борба – борба за бъдещето ни.

Да се бориш за свободата и справедливостта не е лесно, повярвайте ми.

Знае го и президентът Тръмп. Но той показа кураж да поведе борбата. Ние трябва да  подкрепим, да гласуваме и да се борим за президента Тръмп в името на света.