Covid удари мариачите в Мексико

Историите на лятото

12:10 | 25 август 2020
Обновен: 12:11 | 25 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Казвам се Марко Антонио Мохардин Пеня. Аз съм от Мексико и работя като мариачи вече 18 години. Групата ни се нарича Вайе де Мехико и беше на баща ми и чичовците ми, това е семейна група. Съществува вече 35 години, 35 години в Салон Тенампа. Имаме цигулки, хармонията се поддържа от гитарон, бас, китара и два тромпета.

От 100% работа, в момента работим на около 10%.

Площадът трябваше да затвори както и всички други места, работата стана оскъдна. Нямаше никаква работа, в продължение на три месеца нямахме никаква работа. Трябваше да се върнем там, откъдето бяхме дошли, защото оставането тук струва пари. Някои от нас имат работа на полето, например. Предлагаме труда си, нямаме постоянни доходи. Плащат ни само да изработеното. В момента хората не организират празненства, така че музикантите са сериозно засегнати.

Опитваме се да сме добри в това, което правим. Пристигаме добре облечени, спретнати, с еднакви костюми с копчета и бродерия. Истинска красота и хората са ни признателни.

Съзнаваме, че има проблем и че времената са трудни, но трябва да се надяваме, че ще преминем през това. Всичко ще е наред, всичко ще отмине.