Katz's Delicatessen оцелява в пандемията, част 1

Легендарното заведение в Ню Йорк оцеля в Голямата депресия, Първата и Втората световна война и рецесията

00:09 | 4 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ако се върнем чак към 80-те години на 19 век и стигнем до наши дни, за целия този период има една пандемия, две световни войни, две депресии, няколко рецесии, всевъзможни световни кризи. Не мога да говоря за световните войни или за първата пандемия, но мога да говоря за кризите, на които съм бил свидетел като собственик тук. Тази е различна.

През целия си живот не мога да се сетя за един-единствен инцидент, който лично да засяга буквално всеки жител на планетата едновременно.

Отворени сме от ден първи. Всичките ми 200 служители все още са на работа. Успяхме да не уволним никога благодарение на няколко различни неща. Едното от които е, че правим доставки за цялата страна. „Пратете салам на момчето си в армията” е наше мото още от Втората световна война. Кампанията започва, защото собственикът по онова време има трима сина във войската зад граница и баба просто се страхуваше, че момчетата не се хранят особено добре. Държавните дажби не бяха много обилни, казва Джейк Дели, собственик на Katz.