Virgin Galactic продаде 600 билета за космоса

Джордж Уйтсайдс, главен космически директор, Virgin Galactic

13:20 | 30 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

 

Наистина сме развълнувани от възможността да извършим два полета за последното тримесечие. В понеделник ще обявим резултатите, така че ще бъда малко внимателен как представям нещата. Но знаете, че сме наистина развълнувани да стигнем до първия ни космически полет от Ню Мексико тук на Spaceport America, която виждате зад мен. Това ще бъде следващият ни голям пробен полет. И ако мине добре, ще постигнем наистина добър напредък към полета на Ричард Брансън, което очевидно е основното, за което всички работим в момента.

Удивителното в този бизнес е, че предлагането ще е ограничено за дълъг период в бъдеще и това ще направи бизнеса наистина страхотен.

Например броят на хората, които могат да летят, над 10 милиона глобално.

Говорим за десетки милиони хора. И смятаме, че всички тези хора могат потенциално да си позволят полет с Virgin Galactic. Значи пазарът ще бъде огромен. Въпросът е как можем да го увеличим.

Това ще правим стъпка по стъпка. Няма да започнем супер бързо, ще вървим стъпка по стъпка, ще го правим по безопасен начин. И затова добавянето на допълнителни кораби ще бъде важно през идните години.