Тръмп обяви, че скоро може да бъде одобрена ваксина срещу Covid

Доналд Тръмп, президент на САЩ

13:36 | 29 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Силно увеличихме производството на материалите, необходими за ваксината и сме на път бързо да произведем 100 милиона дози веднага щом ваксината бъде одобрена, което може да стане много, много скоро.

500 милиона дози ще са готови скоро след това. За логистиката ще използваме военните. Те ще могат да се погрижат за това като дистрибуция и да доставят ваксините до всички необходими места много, много бързо.

Всички те са мобилизирани, всичко е напълно подготвено и когато получим ваксината, тя ще бъде разпратена и процесът ще бъде много бърз за цялата страна.

Вероятно ще доставим голяма част от ваксините и до други части на света, както направихме с респираторите и с други неща, на които изведнъж станахме толкова добри производители.

Когато китайския вирус удари нацията ни, ние мобилизирахме цялото си правителство и частния сектор за създаването,  набавянето и доставката животоспасяващи материали. Министерството на здравеопазването и социалните услуги, Агенцията по извънредни ситуации и частният сектор съвместно координираха доставките на над 196 милиона респиратора. 815 милиона хирургични маски, 20 милиона ръкавици, 34 милиона шлема и 354 милиона защитни облекла.