Тръмп готов да прати още федерални части в градовете

Доналд Тръмп, президент на САЩ

15:08 | 21 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Пращаме правоохранители. Портланд излезе напълно извън контрол. Демократите, либералните демократи, които управляват града нямаха никаква идея какво да правят. Вече 51 дни го опустошаваха, опустошаваха този град, вандализираха го, ограбваха го. Нивото на корупция и случващото се там е невъобразимо. И после  губернаторът заявява:“Не ни е нужна каквато и да е помощ.“

Ами Чикаго? Запознах се с цифрите, има много убити там този уикенд. Следим и Чикаго. Следим и Ню Йорк. Следим какво става. Всички те са управлявани от демократи, от много либерални демократи, всички де факто от радикалната левица. Но ние на можем да допуснем това да се случва в тези градове. Нивото на престъпност в Ню Йорк скочи с 348 %. Губернаторът трябва на направи нещо по въпроса. И ако губернаторът не направи нищо по въпроса, то ние ще го направим. Е, аз ще направя нещо, това Ви го гарантирам. Няма да допуснем Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Детройт, Балтимор, всички тези градове. Оукланд също е в пълен хаос. Не можем да допуснем това да се случва в страната ни. Всички те управляване от либерални демократи.

Ще пратим още федерални правоохранителни сили, това ще Ви кажа. В Портланд те свършиха фантастична работа. Бяха там 3 дни и наистина свършиха фантастична работа за много кратко време, без проблем. Върнаха контрола, пратиха много хора в затвора, лидерите… Вижте, това са анархисти, не са протестиращи. Хората казват „протестиращи“, но тези хора са анархисти.

Откъс от брифинг на Доналд Тръмп на 20 юли 2020г.