Пенс обеща подкрепа за най-засегнатите от Covid щати

Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ

14:45 | 9 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Насочили сме вниманието си към щатите, в които са повече от половината нови случаи – Тексас, Аризона, Флорида и Калифорния.

Получих обнадеждаващи доклади тази сутрин. Значителни доставки на лични предпазни средства за болниците, запазва се добрия капацитет на болниците, а единствената нужда, спомената от губернаторите на тези щати беше нуждата от персонал.

През последната седмица, в сътрудничество с агенцията по бедствията и министерствата на отбраната и здравеопазването, обсъдихме искането за командироването на над 1070 лекари, сестри и медицински персонал.

Към момента над 525 лекари и сестри са изпратени в Аризона, Калифорния и Тексас, а в момента обработваме искането за персонал на Флорида.

Искам да съм пределно ясен, знаете, че по нареждане на президента командировахме военен медицински персонал на активна служба в Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Мичиган и Луизиана и ще го направим отново, за да гарантираме, че лекарите, сестрите и здравните работници ще получат помощта, от която се нуждаят при нарастващите случаи в отделните щати в страната и ние ще продължим да работим по това.