Партови от Neo вижда повече възможности за колежани

Али Партови, директор на Neo

16:02 | 1 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ако сте студент, целият ви живот зависи от институцията – училището, гимназията, колежа, и т.н.

И изведнъж, без значение дали си още в колежа, или завършваш и в последния семестър си бил затворен вкъщи – студентите като цяло усещат тези институции, на които са разчитали не са така вечни и стабилни, както са очаквали.

Това едновременно предизвиква стрес, но и създава възможности.

Аз се вълнувам от факта, че това кара мнозина да се замислят и да вземат съдбата си в свои ръце. И да намерят своя път. Да започнат да мислят по-независимо.

Да се запитат – какъв е смисълът и как да стигнат там, където искат, вместо да следват предварително начертани пътища.

За мен този приключенски дух, да направиш нещо сам, да опиташ нещо, което не е предопределено, е вълнуващо. И го виждаме повече от друг път. Това е една от положителните последици в ерата на Covid-19.

Това е истинското разделение между студентите.

Младежите, с които аз работя са невероятни, това са най-блестящите умове, с които съм се срещал и с които имам привилегията да работя.

Това са хора по-млади от мен, но по-умни от мен и с толкова голям потенциал.

Ако сте студент и сред отличниците на випуска, ако ви интересуват технологиите, ако имате компютърни умения, ако имате опит с програмиране, вие не само имате работа, вие имате много възможности, повече откогато и да било.

Има страшно много компании, които все още наемат хора. И има повече от всякога възможности да създадете собствена компания.

Никога не е имало по-добър момент за хора с такива възможности. Ако сте част от малка група, която създава нещо или работите вкъщи или в гараж. Без значение къде сте.

Има и друго – понеже всички работят дистанционно, понеже всички технологични компании практически са затворили офисите, това свали географските бариери.

Сега няма нужда да живеете близо до технологичен хъб, за да бъдете нает от технологична компания.

Така че ако имате уменията, сега има по-малко значение  кого познавате и къде живеете и с кого, а просто дали можете да допринесете с нещо.

Така че като цяло съм оптимист.

Четвърта част /последна/ на интервюто за Емили Чен от Bloomberg.