Проумяха ли компаниите ползите от разнообразието?

Бизнес лидерите и равнопоставеността на работа

14:11 | 1 юли 2020
Обновен: 14:34 | 1 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Брайън Чески, изпълнителен директор на Airbnb: Разнообразието на работното място не се случва ей така. Нужно е съзнателно усилие.

Тони Уест, старши вицепрезидент и главен юрист на Uber: Трябва да кажа, че нерядко ми се случва преживяването да съм единственият тъмнокож в стаята или около конферентната маса.

Дейвид Соломон, президент и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs: Мисля, че е назрял моментът, в който лидери като мен трябва да отделят много повече време за слушане и опит за разбиране и след това да предприемат реални действия.

Вивиан Хънт, управляващ партньор в McKinsey & Co за Великобритания и Ирландия: Сега не е време лидерите или бизнесите да остават неутрални. Те трябва да решат дали да са откровени и дали ще внедрят приобщаващи практики и разнообразие в работните си решения.

Навид Махмудзадеган, съпрезидент на Moelis: Трябва активно да назначаваме  служители от малцинствата и то много по-рано от обичайната ни практика на различни места.

Джон Роджърс, президент, съ-управляващ директор и главен инвестиционен директор на Ariel Investments: Критично важно да включваме афро-американци в Управителните корпоративни съвети  и прогресивно лидерите на тези корпоративни съвети да държат подчинените си отговорни за расовото разнообразие и приобщаване. И то да се обвърже със заплатите им.

Лари Финк, главен изпълнителен директор на Blackrock: Мисля, че все повече наши клиенти избират да работят с компании, за които те вярват, че отговарят на социалните и екологични техни идеали.

Урсула Бърнс, бивш главен изпълнителен директор на Xerox: Според мен сега компаниите започват все повече да проумяват, че липсата на прогрес в това не е белег за устойчивост.