Предизвикателството на връщането на децата в училище, част 1

Сал Кан, основател и директор на Khan Academy

13:18 | 29 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Много от данните ми са отпреди седмица, когато не беше започнало последното нарастване на случаите на Covid. Тогава училищата току-що бяха завършили заседанието си с епидемиолозите, които има казаха какво социално дистанциране трябва да има, какво може и какво - не.

Много от училищата обмислят обучение на смени – половината от децата един ден, а другата половина – следващия ден. Но все още трябва да се планира варианта, при който една част от децата няма да могат да ходят на училище редовно, защото семействата им просто не се чувстват комфортно с това.

Говори се гимназистите да продължат с виртуално обучение, за да може децата от началния курс и прогимназията да ползват училищата и да има социална дистанция.

Дори така, те обмисляха хибриден модел – комбинация от технология, възможности като Khan Academy, видео конференции, Zoom, Skype, други неща и когато е възможно физическа обстановка.

А сега през последната седмица с нарастването на случаите на Covid и като се вземе пред вид и още един месец, през който ще трябва да решат дали се тръгва или не отново на училище, мисля че нещата може би ще изглеждат повече като през април – май, отколкото нормално започване на училище.

Част от интервюто на Сал Кан за Bloomberg.