Много може да се направи за равенството между расите: Goldman Sachs

Дейвид Соломон, президент и директор на Goldman Sachs

19:36 | 25 юни 2020
Автор: Антон Груев

Goldman Sachs и цялата индустрия трябва да положат повече усилия за постигане на равенство между расите, каза президента и директор на компанията Дейвид Соломон. Това се отнася и за журналистите и за всички останали сектори. Има основни проблеми с равенството между расите, които са дълбоко вкоренени в обществото. Той смята, че това е момент, в който лидерите като него трябва да прекарват много повече време да слушат, да опитат да разберат проблема. И в средно и дългосрочен план да направят стъпки, които ще ни позволят да напреднем по-бързо и да създадем повече възможности:

"А това не е проблем само в Голдман Сакс, а като цяло в сектора. И това е нещо, в което вярвам и ще продължа да се опитвам да променя по свой собствен начин. Но имаме много работа в подобряването на икономическите и образователните възможности. И да открием начини да направим системата ни по справедлива в основата си. А като говорим за многообразие и приобщаване, това са широкообхватни проблеми. В момента правилно основният фокус е върху чернокожата общност, но има много въпроси свързани с пола и с други части от населението, които изискват внимание. Ще се опитаме да правим неща, които носят промяна.

Сигурно знаете, че през януари обявихме, че няма да помагаме на компании да станат публични в Европа или САЩ без 1 цветнокож член на борда, а догодина ще искаме те да са двама. Сега виждам, че този проект носи реални резултати.

Може би разбрахте, че Палънтир добавиха цветнокож кандидат за борда. Това е първият такъв кандидат, а тя е частна компания. Не съм сигурен, че това щеше да се случи сега, ако не бяхме предприели такива стъпки.

Виждам, че това се случва в повече компании за частен капитал. Сега компаниите внасят повече многообразие в бордовете си и това е нещо хубаво и важно. Така че трябва да намерим начини да внасяме промени. Но това отнема време, изисква ангажираност и не можем да си позволим да изпуснем момента, без да опитаме да променим ситуацията."