Тръмп може да е забравил за коронавируса, но не е забравил за нас: Байдън

Джо Байдън, кандидат за президент на демократическата партия в САЩ

16:30 | 12 юни 2020
Обновен: 16:39 | 12 юни 2020
Автор: Петя Кушева

Джо Байдън сподели своя план за безопасно отваряне на икономиката и възстановяване на доверието на потребителите. Кандидатът на демократите обсъди и как президента Доналд Тръмп се справя с на пандемията. Байдън говори на кръгла маса във Филаделфия:

"Смятам че трябва да отворим, и аз ще отворя център за тестване по време на пандемия, като този на Рузвелт при различни обстоятелства – национален център за тестване по време на депресията. Той ще служи за да се увеличат тестването в национален мащаб и производството и справедливото разпространение на предпазно облекло.

Ако аз бях президент, щях да взема 25 млрд долара и да ги вложа във ваксини. Когато, ако е божията воля, вече имаме ваксината как ще бъде разпространявана? Къде ще отиде? Как ще достигне там? Как гарантираме, че ще можем да я разпространяваме по такъв начин, че всички американци да имат достъп до нея?

Тръмп може да е забравил за коронавируса, но не е забравил за нас. Имаме 20 млн безработни. Всички знаете това. И провала при справянето с пандемията, мисля че федералното правителство абдикира от ефективната роля на лидер. Белият дом абдикира от тази роля. Тръмп имаше план от една точка. Отваряне на бизнеса. Просто отваряне. Но това не прави нищо за безопасността на работниците и да се подкрепят бизнесите, за да могат да останат отворени. И второ, направи много малко за да предизвика потребителското доверие."