Sony с цял арсенал игри за PS5

Джейсън Шрайър, Bloomberg

14:50 | 12 юни 2020
Обновен: 14:51 | 12 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Sony разкри днес цял арсенал предстоящи игри за Playstation 5, конзолата от ново поколение, която компанията ще пусне на пазара този празничен сезон.

Все още не знаем всичко за новата конзола. Sony най-сетне повдигна завесата на някои от игрите за Playstation 5.

Започваме представянето с  GTA 5 /Grand Theft Auto/, най-популярната игра в света. Догодина подобрената версия на играта ще излезе към PS5.

Също така ще видим нещичко от новата Spiderman игра с участието на Майлс Моралес, популярен персонаж от комиксите и шоу програмите и предишни игри.

Ще видим и новата Grand Tourismo 7, едно реалистична авто-надпревара, много популярна. И още много игри, големи и малки, от външни контрагенти на компанията, както и собствени разработки на Sony.

Както и при независимите игри, много прилично изглеждащата игра John Russ като динамика и графичен стил. Някои от акцентите в Resident Evil 8, Hitman 3 и римейк на класическата игра Demon’s Souls, която знам, че има много нетърпеливи фенове.

Sony приключи представянето с извадки от продължението на Horizon 0 Dawn, която излезе през 2017 за Playstation 4, добила голяма популярност. А най-накрая показаха как ще изглежда конзолата: футуристично като дизайн малко устройство с чисти линии, цялото в бяло и синьо.

Sony включи и малка изненада в края на демонстрацията, Playstation 5 ще има списък дискове - уникално дигитално издание, очевидно по-евтино, въпреки че все още не споменават цената.

Това именно е големият въпрос – колко ще струва това?

Каква ще е съпоставката му с конзолата на Microsoft Xbox Series X?

Засега не сме видели някакво влияние на коронавируса върху PS5, извън факта, че дебютът трябва да е дигитален, а компанията очаква да произведе Playstation 5 тази есен.

Bloomberg News съобщи, че Sony планират ограничени производствени количества на конзолата, но не заради коронавируса, а заради очакваната висока цена.

От друга страна, Microsoft се очаква да обявят собствен набор  предстоящи игри за Xbox този юли.