Пауъл: Във Фед няма място за расизъм

Джеймс Пауъл, председател на Фед

11:18 | 11 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Искам да обърна внимание на трагичните събития, които отново обърнаха внимание върху расовата несправедливост в тази страна. Федералният резерв служи на цялата нация. Ние работим и сме част от много общности в страната, където американците се борят с тази несправедливост и изразяват мнението си по въпросите на расовото равенство.

Говоря от името на колегите ми от системата на Федералния резерв, когато казвам, че няма място във Фед за расизъм и не бива да има място за него в обществото ни.

Всеки заслужава възможността да участва пълноценно в нашето общество и икономика. Тези принципи ни водят във всичко, което правим – от монетарна политика до усилията ни по разнообразието и включването на работното място. И до работата ни по осигуряване на справедлив достъп до кредитиране в страната.

Ще използваме възможността, за да подновим твърдия си ангажимент към тези принципи.

Разбираме, че работата на Фед се отразява на общностите, семействата и бизнеси в страната. Всичко, което правим е в услуга на обществената ни мисия.

Ние сме решени да използваме пълния си набор от инструменти, за да подкрепяме икономиката и да осигурим възможност възстановяване от този труден период да е възможно най-силно.