Джон Уинкълрийд за последствията от Covid-19

Джон Уинкълрийд, изп.директор на TPG Capital

17:30 | 10 юни 2020
Обновен: 17:35 | 10 юни 2020
Автор: Петя Кушева

В интервю на Ерик Шатцкер от Bloomberg, изпълнителният директор наинвестиционната компания TPG Capital коментира последствията на Ковид-19 върху компаниите от нейното порфолио:

"Ясно е че това е нещо, което никога не се е случвало преди. В някои случаи приходите буквално спряха. Първото нещо, което търсим е какви са краткосрочните последствия, а това принципно се върти около ликвидността. Каква ликвидност има една компания и какви са краткосрочните мерки за подобряване на ликвидността. Както знаете, това включва принудителна отпуска, съкращения при някои ситуации. Включва различни форми на спиране на двигателите, за да може да се удължи инерцията на тези компании.

Нашият приоритет и фокус трябва да бъде оцеляването на тези бизнеси и оцеляването на тези компании. Така че обединихме някои от тях в определени случаи, като първа стъпка. Втората стъпка, както споменах, е как да намалим товара и да извършим много действия в тази насока. Третата е, необходимо ли е да осигурим по-голяма ликвидност? Като инвеститори, необходимо ли е да осигурим допълнителна ликвидност, за да се преодолее пропастта? Направихме това при няколко ситуации досега и може да продължим да го правим. Както казвате, в някакъв момент може да се наложи да се преоцени дали нещо ще оцелее, защото може да има още фундаментални промени отвъд нас, нали?"