Д-р Робърт Редфийлд за работата на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) - част 1

Д-р Робърт Редфийлд, директор на Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ

17:30 | 5 юни 2020
Обновен: 23:28 | 5 юни 2020
Автор: Петя Кушева

Д-р Робърт Редфийлд, директор на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) обсъди действията на организацията по време на Ковид-19 пандемията и проблемите, които вижда по време на изслушване от Комисията по бюджета, която ръководи конгресното финансиране на правителствените агенции в САЩ.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията предоставя на общностите инструменти за опазване на обществено здраве и информация, за да се противопоставят на новия вирус. Д-р Редфийл каза, че планирането на предпазливо отваряне означава, че трябва да продължи да се прилага вече познатото социално дистанциране, миене на ръцете и покриване на лицето, с цел прекъсване на веригите на заразяване.

Директорът на Центъра изрази своята гордост от работата на мъжете и жените и отдадените специалисти по обществено здраве в организацията и своята благодарност за тяхната служба и саможертвата спрямо семействата им. Осигурени са над 5000 души персонал за борба с Ковид-19. Публикувани са повече от 1500 специализирани документи за информация и насоки, Ковид уеб сайтът е бил използван за консултиране от повече от 1.3 милиарда пъти. Отговорено е на повече от 20 хиляди запитвания на лекари и медици и са проеведени телефонни разговори, достигнали до над половин милион души. Опделени са почти 12 милиарда долара на щати, територии, племена и местности. Тези средства се използват за подобряване на диагностиката, за безопасността на здравните работници и други важни мерки за обществено здраве.