UBS: Още е рано да се говори за съкращения

Колм Келехер, председател на UBS

10:29 | 20 март 2023
Преводач: Силвия Грозева

Можете ли да ни дадете подробности за сделката. Какво става с инвестиционната банка Credit Suisse First Boston? Какво става с бизнеса на Suisse и със съкращенията?

Както казах в коментара си ще ограничим инвестиционната банка на Credit Suisse, защото самата UBS има инвестиционна банка и моделът е този, който искат акционерите ни. Моделът ни е за управление на богатство, за управление на активи, базиран на такси бизнес, който не е традиционния рисков бизнес.

Credit Suisse ни носи огромна стойност и ние ще работим и ще получавате редовна информация. Не съм поставял цел в това отношение в речта си.

Що се отнася до съкращенията, още е рано да се каже. Ние сме наясно с швейцарските социални и икономически фактори. Ще бъдем съвестни работодатели. Трябва да го направим рационално и премислено, след като седнем и анализираме какво трябва да направим.

А швейцарската банка на Credit Suisse?

Това е чудесен актив, който сме твърдо решени да запазим и да продължаваме да обслужваме техните клиенти също толкова ефективно, както Credit Suisse правеше.