Samsung пуска Galaxy за $200

Ед Лъдлоу, Bloomberg, Лас Вегас

15:00 | 9 януари 2023
Преводач: Петя Кушева

Все още се обръща внимание на потребителските джаджи и електрониката на изложението CЕS в Лас Вегас.  Samsung например мисли за по-евтини многофункционални устройства. Гигантът в областта на електрониката демонстрира нова версия за 200 долара на своята серия А бюджетен смартфон. Моделът А 14 5G има нова, подобрена 13-мегапикселова предна камера и 6.6-инчов екран.

Поради икономическото забавяне в световен мащаб, Samsung се надява, че навлизането на базов телефон ще се харесва на потребители с по-ограничен бюджет, които се интересуват от смартфони от среден клас. Средният клас смартфони бяха хит през 2022 г., а по-скъпите телефони могат да станат хит през 2023 г.

Корейският технологичен гигант също така мисли за това какво правите у дома. Samsung залага на подобряването на новото устройство за управление на умния дом с безжична зарядна подложка, която ще му помогне конкурира Amazon.

SmartThings Home струва 80 долара и може да се свърже с телефона или на потребителя. Хъбът може да се използва и за безжично управление на домашни уреди като хладилници, термостати, ключалки и светлини. И за да се разграничи, Samsung добавя безжично зареждане към хъба, за да дава жизнени сокове на телефоните и слушалките ви.