Пауъл: Икономиката може влиза в новата норма

Джеръм Пауъл, председател на Фед

12:30 | 26 септември 2022
Преводач: Мария Попова

Искахме пряко да чуем как нашите решения по паричната политика влияят на ежедневието на хората.

Настъпи пандемията и сложи край на всичко, на начина, по който работим, живеем, учим и водим бизнеса си. Ние продължихме разговорите около действията на Фед и смятам, че придобихме полезни знания, които продължават да ни помагат и насочват в решенията ни по политиката. Освен това, смятам, че чрез този процес постигнахме добра прозрачност пред американския народ относно начина на работа на Фед. Сега, тези събития се превърнаха в постоянни елементи от разширения ни досег с обществото.

Спомням си, а съм сигурен, че и колегите ми си спомнят всяко едно такова събитие, от което сме били част – те са реално олицетворение на нашите политики и начините, по които те оказват влияние върху хората, на които служим и хвърлят светлина върху схващанията ни като работещи по политиките.

Продължаваме да работим в поредица от крайно необичайни икономически трудности и като хора, които изработват политиките ние сме решени да използваме нашия инструментариум, за да помогнем икономиката да премине през един уникално предизвикателен период.

Наученото, което споделяте по време на тези срещи ни помага да прецизираме оценката си за тези предизвикателства и възможности, за които може да се каже, че оформят „новото нормално“ в американската икономика и да се информираме как да го постигнем.