Goldman се насочва към реални активи

Кристиан Мюлер-Глисман, главен стратег Портфейли, Goldman Sachs

12:30 | 13 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Кои са възможностите, ако обезценките са неравномерни или дори твърде силни, виждате ли някакви възможности или в момента е по-добре заедно с останалите да се скриеш зад американските държавни облигации и долара?

В краткосрочен план вероятно оставаме блокирани малко по-дълго в диапазона без ръст, който става все по-голям и все по-равен. Волатилността определено беше по-висока. Позиционирането и настроението стават по-мечи с всеки изминал миг и това създава симетрия, раждаща възможности.

Но може да се открие подем. Добрата търговия, добрата инвестиционна теза винаги се изгражда върху добра симетрия с повече ръст, отколкото спад и добър подем.

В момента трябва да мислите много преди да изберете битките си. Силно сме насочени към реалните активи.

Възможностите около тях са водени определено от суровините, както и активите, свързани със суровини.

Инфраструктурата е много интересен реален актив, защото не само е добре при висока инфлация, но и при висока и спадаща инфлация.

Но е ясно, че в следващите 6 до 12 месеца трябва да търсим добавяне отново на риска и евентуално цикличния риск. Защото там пазарът е най-мечи.

Например по някое време да помислите за цикъла на капиталовите разходи, който носи отделни възможности.

Можете да помислите дори за места, свързани с потребителските развлекателни разходи, които явно са под силен натиск, но накрая ще осигурят добра симетрия.