Англия ще вдигне повечето ковид ограничения

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

13:30 | 20 януари 2022
Обновен: 14:03 | 20 януари 2022
Преводач: Петя Кушева

Англия ще вдигне повечето ковид ограничения през следващите дни, като хората вече няма да бъдат карани да работят от вкъщи, а задължителните правила за носене на маски за лице отпадат от следващата седмица. Премиерът Борис Джонсън казва, че иска да премине към живот с вируса. Задължителната изолацията за положителни случаи на ковид може да бъде отменена до края на март.

Unilever се отказва от надпреварата за подразделението на GlaxoSmith Kline за потребителски стоки. Базираният в Лондон гигант заяви, че няма да повиши офертата си от 50 милиарда лири за компанията, собственик на марки като Panadol и Sensodyne. Решението да се оттегли се взема след рязък спад в цената на акциите на Unilever и поставената под въпрос от страна на инвеститорите обосновка зад придобиването.

Изследователи казаха, че бустерните дози на иРНК ваксините на Pfizer-BionTech не предпазват от заразяване с омикрон. Учените са се наблюдавали група германски посетители в Южна Африка, които са се заразили с ковид въпреки, че са имали трета доза от ваксината. Въпреки това всички случаи са били леки или средно тежки, което предполага, че допълнителната ваксина помага за предотвратяване на тежко заболяване.