Ще има ли обединение в десницата във Франция

Лоран Жакобели, президент на Национален сбор в регионалния съвет на източните провинции на Франция

18:00 | 8 декември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Как се справя Марин Льопен със силно медиатизирания и популярен Ерик Земур?

Марин Льопен е много добре. Знаем, че имаме много силно влияние преди началото на кампанията във  Франция. Изглежда като гигантски конкурс за имитации на звезди.

Всеки полага огромни усилия – Земур и мадам Пекрес, да говорят като Марин Льопен отпреди 10-20г. Но накрая френските граждани винаги ще гласуват за оригинала – това е Марин Льопен, а не за копието – Земур.

Марин Льопен е готова да стане следващия президент на Френската република.

Земур не.

Е, той би казал друго. Двамата с Льопен в момента вървят един до друг в сондажите. Марин Льопен и Земур при спад на рейтинга на единия до март – ще видим ли обединение на двете кампании?

Смятам, че ако Земур няма шансове да спечели тези избори. Би трябвало да се оттегли и да каже, че се присъединява към екипа на Марин Льопен. Но смятам, че няма да го направи.

Очаквам Макрон като много силен кандидат на тези избори да се обади на Земур. Надявам се всички френски избиратели да разберат, че Земур води кампания в полза на победа на Макрон.

Номинацията на Валери Пекрес от републиканците ще смути ли политическата сцена?

Нещата са вече ясни. Всички са кандидати за президент на Франция. Но Пекрес е известна във Франция. Тя говори за безопасност, но когато беше в правителството, тя затвори 12000 работни места в полицията. Така че тя е фалшива, както казваме във Франция. Тя е един Макрон в рокля.

Изборът ще бъде много лесен.

Глобализация с Макрон или патриотизъм с Льопен.

Разбирам, че вие водите кампания, но и ние трябва да разберем какво подкрепя Марин Льопен. Ако можем да говорим за това, вместо да се нахвърляте на конкуренцията. Марин Льопен би ли искала, подобно на Доналд Тръмп, да има повече мита за Китай? Да защитава френската икономика?

Да, ние искаме да защитаваме френския народ.

Глобализацията не е лоша сама по себе си. Много неблагоприятен обаче е за френската икономика е, че в нея няма никакъв контрол.

Продуктите от Китай не спазват същите правила, както френските продукти, но всички те се продават в един и същи магазин.

Трябва да въведем мита за вноса на тези продукти на нашия пазар, за да създадем честна конкуренция. А днес не е така.