Колко е важна личната отговорност при консумацията на хранителни продукти?

Предраг Милинчич, директор на Mars за България; Бизнес среща, 11.12.2019

21:30 | 11 декември 2019
Предраг Милинчич, директор на Mars за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Предраг Милинчич, директор на Mars за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Mars сме една от първите компании, които пишат на предната част на опаковката на продуктите си препоръчителното количество употреба на ден. Опитваме се да намалим калориите във всеки един продукт, като не надвишаваме 200. Всеки от нас обаче трябва да поема отговорност за количеството от продукти, които консумира, коментира Предраг Милинчич, директор на Mars за България, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Mars е компания със стогодишна история и фиксирани ценности, на които е базирана, използвайки ги в ежедневната си работа. Освен това компанията определя хората, с които работи, като съдружници, а не служители".

"Бизнесът утре започва с дейността днес", е категоричното мнение на госта.

"Корпоративната култура на Mars е всеобхватна и всички сме равни като йерархия".

"Дейността на компанията обхваща важен регион като България, Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания и Косово. Регионът се движи напред като цяло. На тези пазари има много повече прилики, отколкото разлики, особено по отношение на потребителското поведение и хранителните предпочитания", уточни още Милинчич.

"Хората се интересуват от отношението на марката към корпоративната социална отговорност".

При операциите си в 10 държави от Mars използват изцяло възобновяема енергия. "Използваме 54% възобновяема енергия за цялото ни производство. 90% от опаковките ни са от такива източници. Целим и премахването на пластмасата от опаковките", изтъкна гостът.

"При шоколадите водеща марка е Snickers, при дъвките - Orbit, при храните за животни - Whiskas и Pedigree".