Успехът идва, когато имаш фокус

Николай Недев, съосновател на Browswave, Бизнес среща, 04.12.2019

21:00 | 4 декември 2019
Николай Недев, съосновател на Browswave. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Николай Недев, съосновател на Browswave. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Успехът идва, когато имаш фокус. Когато си онлайн търговец, един от най-важните фактори е да имаш конкурентни цени. Правейки нещо, трябва да бъдеш отдаден на 100%. Това е формулата за успех на Browswave, коментира Николай Недев, съосновател на Browswave, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Гостът сподели, че идеята за Browswave е породена от решен проблем в Laptop.bg.

"Решихме да създадем софтуер, който да следи цените. Това нарасна като нужда и го обособихме като отделна компания. Дейността обхваща почти цяла Европа, покриваме около 40 държави, някои от които в пълния сегмент на "consumer electronics".

Фонд за развитие на софтуер от Laptop.bg е спомогнал за първоначалната инвестиция за компанията, след което приходите постъпват от клиенти, стана ясно още от разговора.

Недев разкри, че присъединяването към международната система Endeavor им е осигурило контакти и валидация, че това, което правят те, може да бъде успешно и на световно ниво.

"Ние можем да продаваме на производители. Събираме продукт, име, цена, както и спецификацията".

Гостът обясни, че на пазара на мобилни устройства сега се потребяват основно смартфони, а лаптопите се ползват основно за работа.

По повод предприемаческата екосистема у нас Николай Недев изрази становището, че проблем се явява по-затрудненият достъп до рисков капитал, отколкото в Европа като цяло или САЩ. Според него българите са по-консервативни, все още не са склонни на риск, но положителната новина е, че това се променя с времето.