Бившият художествен директор на Pixar подготвя кадри за гейм дизайн в България

Антони Христов, съосновател на "ARC Academy", Бизнес среща, 10.10.2019

08:44 | 11 октомври 2019
Антоний Христов, съосновател на "ARC Academy". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Антоний Христов, съосновател на "ARC Academy". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има възможности в гейм индустрията и геймификейшъна. Това е много интересно явление, което има бъдеще. Това каза Антони Христов, съосновател на "ARC Academy", в предаването “Бизнес среща” с водещ Таня Кръстева.

Бившият художествен директор за Pixar разказа за предизвикателствата при подготовката на кадри за гейм дизайн и филмово изкуство. Според него от съществена важност при преподаването е да го правят професионалисти.

“Не трябва да имаме преподаватели, които не работят това, което преподават”.

“Програмите в академията са 3, а правилната мотивация е много важна за приемане в нея”, посочи Христов.

“8 младежи вече се връщат от Западна Европа заради академията... Нямаме бъдеще без тези млади хора. Те трябва да се върнат или да останат тук. Ще направим каквото можем”.

Той посочи, че плановете на академията са за разширяване, като нова пилотна програма трябва да стартира през януари следващата година. Според госта важно за изпълнението на тези амбиции е да се постигнат търсените качество и дълбочина.

“Да бъдеш информиран не е същото като да бъдеш образован. Трябва да се дава дълбочина на това, което хората знаят. Вдъхновението не идва само от една посока”.

Христов сподели и какво показва опитът му от академията в Рим, която съществува вече няколко години.

“Много е важно да направиш училището място, в което хората се чувстват като у дома... Това създава бъдещият професионален кръг, там се правят контактите”.

Вижте целия разговор във видео материала.