Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

IT секторът е добър пример за създаване на все по-добра екосистема

Тодор Гигилев, изп. директор на софтуерната компания "Dreamix", Бизнес среща, 19.09.2019

21:30 | 19 септември 2019
Обновен: 22:38 | 3 юни 2020
Тодор Гигилев, изп. директор на софтуерната компания "Dreamix". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

IT браншът е много добър пример и за колаборация, и за мисъл за създаване на все по-добра екосистема. Българската асоциация на софтуерните компании потвърждава това. Всъщност успешният предприемач е преди всичко човек, който е създал продукт или услуга в полза на общото благо, заяви Тодор Гигилев, изп. директор на софтуерната компания "Dreamix", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Dreamix тръгна от проблема, че има много фирми в България, които не се отнасят добре със служителите, не инвестират в развитието им, не ги мотивират, а смятат, че някой им е длъжен. Мисията ни е да помагаме в създаването на добро място за развитието на кадри".

"Гордея се с това, че от компания, която изработва проекти по поръчка, се превърнахме в такава, която доставя цялостни продукти", твърди Тодор Гигилев.

"Ние вече имаме това продуктово звено, което дава идеите и разработва концепциите и бизнес решенията не само за подобряване потребителското преживяване или обслужването на клиентите, а и такова, което успява да осигури нови парични потоци или да намали разходите на компаниите", уточни той.

Тодор Гигилев отбеляза, че около 95% от клиентите на Dreamix са компании от Швейцария, Великобритания, САЩ, Холандия.

"В момента България е с икономика, ориентирана към услугите, което е второто ниво. Най-ниското ниво е да си базиран на натурални ресурси. Третото е иновацията".