Бизнес среща - архив

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Инвестирането на печалбата обратно в компанията дава гаранция за успех

Деан Белев, вицепрезидент "Услуги" на "NetIX", Бизнес среща, 10.07.2019

21:30 | 10 юли 2019
Деан Белев, вицепрезидент "Услуги" на "NetIX". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Деан Белев, вицепрезидент "Услуги" на "NetIX". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дейността на "NetIX" стартира през 2012 г. Компанията се занимава с обмяна на трафик, като по време на създаването си е единствена по рода си. Повече за нея и нейната работа разказа Деан Белев, вицепрезидент "Услуги", в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Според Белев правилното прогнозиране за това какво липсва на пазара и за какво си мечтае той е ключово за дружеството.

„Правим много подробен анализ на пазарите и там, където има търсене и нужда от подобни услуги, компанията успява самостоятелно или с партньори да установи свое присъствие“.

Интересното за всички тези пазари е, че те са свързани в една мрежа - без значение къде е ситуиран даден участник, той може да обменя и предоставя услуги до всички останали, отбеляза Белев. Той посочи, че за момента компанията е най-добре застъпена в Европа, като през 2019 г. е разширила присъствието си на пазарите в Северна и Латинска Америка.

Огромен процент от печалбата си дружеството инвестира в иновации и развойна дейност, като според Белев това е гаранция за успеха на дадена компания - така качеството на услугите ѝ може да бъде по-високо, да добави нови клиенти и пазари към портфолиото си.

С проблема с намирането на таланти фирмата се справя, обучавайки кадрите си сама, разказа още гостът.

„Хората в компанията са с дългогодишен опит, който се опитват да предадат на новите служители... Практиката е най-уникалният учител“.

Водена от нуждите на клиентите компанията вече позволява и разплащане с криптовалути, посочи гостът.

„Заплащането на една услуга понякога е свързано с много други такси... Затова постоянно търсим начини за разплащане, които да улесняват клиентите“.