Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Какви са особеностите при кредитното консултиране

Борис Димитров, собственик и изпълнителен директор на "Кредит Навигатор", Бизнес среща, 06.03.2019

21:30 | 6 март 2019
Обновен: 21:46 | 4 юни 2020
Борис Димитров, собственик и изпълнителен директор на "Кредит Навигатор". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Консултантският бизнес е единственият, който не изисква голяма първоначална инвестиция. Един успешен кредитен консултант трябва да е запознат много добре със случващото се във финансовата и икономическата сфера, монетарната политика и перспективите пред икономиката и банковия сектор. Това каза Борис Димитров, собственик и изпълнителен директор на "Кредит Навигатор", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Необходимо е познаване на една макрокартина, обобщи той.

"Необходимо е кредитният консултант да има правилните познания и правилните контакти, за да бъде надежден партньор на клиентите и банките".

Той коментира, че средата се променя много бързо и поради това не може да се разчита на стари познания.

"Банките променят постоянно своята политика. Бизнесът започва да се прави по различен начин. Все повече кредитни посредници излизат на пазара. Към днешна дата официално регистрираните кредитни посредници са 40. През 2016 г. кредитните посредници бяха 4".

Димитров говори и за перспективата пред българската икономика.

"В момента има много вълнения на пазара, но не се наблюдава пряка опасност по отношение на икономиката и цените в банковата система".

Външните заплахи за икономиката са реални, заяви гостът.

"Непосредствени заплахи за българската икономика са Brexit и търговската война между САЩ и Китай. Това са притеснения за всички участници на пазара".

Целия разговор може да проследите във видео материала.