Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Метаморфозата в мебелната индустрия - нова и удобна парадигма на продаване

Васил Михайлов, съосновател на Arkithema, Бизнес среща, 16.01.2019

21:30 | 16 януари 2019
Снимка: Васил Михайлов, съосновател на Arkithema
Снимка: Васил Михайлов, съосновател на Arkithema

Мебелнатата индустрия ще претърпи метаморфоза, заяви Васил Михайлов, съосновател на Arkithema, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Преди 25 г. с моите родители основахме „Евромебел“, сподели Васил Михайлов. "Впоследствие се наложи да се върна обратно в България. Дълги години се занимаваме с мебелно производство, и то най-висок клас обзавеждане за дома. Имаме опит в инженеринга, в дизайна на самия процес, който е доста тромав. Детайлна е самата дейност", разказа още той.

"Това, което ни провокира впоследствие да създадем Arkithema, е защото пожелахме този сложен процес да се опрости и да стане достъпен до голям кръг хора. Нашите клиенти са хора с възможности. Предлагаме скъпа услуга. Иска ни се този висок клас да достигне до още повече хора. Клиентите могат да проектират сами интериора в дома си в нашия сайт. Имаме платформа, която предлага възможност да се сдобият с оферта на мебелите за дома им. Ние изпращаме и свой екип, който посещаваме дома на място. Така се прави консултация, взимат се размери, показват се мостри".

Работим активно от края на миналата година и имаме клиенти, спомена гостът. "Идеята и софтуерът се разработват от 2-3 години. Екипът ни е от около 10 човека, в производството има 50 души. До момента инвестицията ни е малко над милион лева. Тя е в платформата и техническото обезпечаване на производствения процес. Започваме пилотно с кухни и гардероби. Колекцията ни съдържа и план за целия дом. Това не са готови модули, а всичко е по модел. Вярваме, че в рамките на 2-3 години можем да възстановим инвестицията си", изразява намерение Васил Михайлов.

"След София плановете са ни да се преместим и на европейски пазар, например в Лондон, Берлин. Опитваме се да привлечем инвестиции чрез фонд. Нашата платформа е ориентирана към крайните клиенти, собствениците на домове. Мебелната индустрия ще претърпи метаморфоза. Хората все повече изпитват недостиг на време. Обикалянето на магазини и консултирането ще се измести в удобни за хората време и начин, онлайн. Това не е толкова просто за реализация. Има страшно много логистична и производствена работа, за да се случи това. Ще има промяна в парадигмата за продаване на мебели".