Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Box to remember - нестандартен коледен подарък с кауза

Диана Аладжова, финансист и социален предприемач, Бизнес среща, 24.12.2018

21:30 | 24 декември 2018
 Диана Аладжова, финансист и социален предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Диана Аладжова, финансист и социален предприемач. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Box to remember комбинира една кауза и един по-нестандартен поглед върху майчинството. Идеята е да създадем първите по рода си тематични кутии с нестандартни авторски предмети, които да са за различни поводи. Това каза Диана Аладжова, финансист и социален предприемач, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Целта е да се възроди изкуството да подаряваш, като се предоставя изненада с по-различни от очакваните подаръци, коментира тя.

"Каузата ни е да подкрепяме хора с различни възможности. Поради това в Box to remember назначаваме глухи и слабо чуващи хора, както и младежи с двигателни увреждания, които участват пряко в създаването на кутията в търговския ѝ вид, в продажбите и в други инициативи".

Аладжова говори и за начина на подбор на кадри в проекта.

"Покрай ангажираността ни със социалното предприемачество имаме контакти с две организации, които работят с глухи хора. Това са МОГА – Младежка организация на глухите активисти и JAMBA, които са платформа за намиране на работа на хора с различни възможности. Още при старта на Box to remember се свързахме с тях".

Целия разговор може да проследите във видео материала.