Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Очаква се следващата година да е икономически успешна колкото 2018

Мирослав Каменов, изп. дир. Prospect Capital, Бизнес среща, 28.11.2018

21:30 | 28 ноември 2018
Мирослав Каменов, изп. дир. Prospect Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мирослав Каменов, изп. дир. Prospect Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес средата в момента у нас не се различава от световната – икономическото развитие е във възход. Настоящата година беше успешна и добра за много бизнеси, вероятно и 2019 ще е същата в това отношение. Това мнение изрази Мирослав Каменов, изп. дир. Prospect Capital, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Каменов разказа повече за дейността на Prospect Capital, която е свързана с корпоративно кредитиране. Минималната стойност на кредитите е 100 хил. лв., а като максимална компанията си е заложила 1 млн. лв., но сумата може и да се надвиши, посочи гостът.

Като едно от най-големите предимства на компанията той посочи възможността за направа на първоначално становище за отпускането на финансиране на дадено дружество до 24 часа.

„Ако клиентът набави необходимата информация, с която може да се оцени проектът, бизнесът и неговата идея, то 24 часа е един напълно възможен срок“.

Основните параметри за оценката на риска са потенциалът на проекта, както и наличието на добър и успешен екип, който да го реализира, отбеляза Каменов.

„Всеки един кредит е индивидуален, на такава база се изработва и моделът на кредитирането, и начинът на неговото погасяване“.

Според госта има голяма незапълнена ниша у нас, що се касае до този сегмент на кредитирането.

Като най-големи предизвикателства пред него той определи нормативните изисквания, свързани с регулацията в сектора, както и намирането на служители.

На финтех компаниите Каменов гледа като на партньори, а амбицията му е Prospect Capital скоро да заеме мястото си сред редиците им.

Вижте целия разговор във видео материала.