Uber отново дава газ при доставките на продукти

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 21.06.2021

12:30 | 22 юни 2021
Обновен: 11:11 | 23 юни 2021
Автор: Александра Попова

Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. придобива останалия дял от 47% в онлайн бакалията в Чили Cornershop, които все още не притежава, за около 1,4 млрд. долара в акции. Именно чрез сделка изцяло с акции Uber придоби през миналия юли и Postmates. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Uber първо придоби мажоритарен дял в Cornershop, най-голямата платформа за доставки до дома в Мексико и Чили, през 2019 г. в опит да разшири географския си достъп и да насърчи печалбата си чрез обвързване на доставката на храни с пътувания". 

От думите на госта стана ясно, че сделката в акции ще принуди Uber да предаде 29 милиона акции, става ясно от документ до борсата. Книжата на Uber затвориха на ниво от 49,70  долара в петък, оценявайки сделката около 1,4 млрд. долара. Акциите се понижиха с 2,7% в понеделник в Ню Йорк.

"Основана през 2015 г., Cornershop има ключови бизнеси в Латинска Америка и Канада, тя работи в Чили, Мексико, Перу, Бразилия, Колумбия, Коста Рика, САЩ и Канада. Uber осигури регулаторно одобрение за сделката за Чили миналия май, а за Мексико – през декември", добави още главният редактор.

"Финансовите резултати на Cornershop вече са включени в тези на Uber, така че в брутните резервации на Uber, приходите или коригираната печалба няма да има промяна. Очаква се сделката да бъде затворена през юли".

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.