Apple затяга някои правила за предоставяне на данни за абонатите си

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 14.06.2021

11:30 | 14 юни 2021
Обновен: 12:05 | 14 юни 2021
Автор: Александра Попова

Американският технологичен концерн Apple Inc заяви, че е затегнал някои от правилата си за отговор на юридически искания за информация, след като Министерството на правосъдието на САЩ от времето на мандата на Доналд Тръмп го призова да даде информация за няколко демократи. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"От компанията съобщиха, че наскоро са въвели ограничение от 25 идентификатора като имейл адреси или телефонни номера при искане за предоставяне на информация от органите на реда".

"Базираната в Купертино, Калифорния, компания заяви, че е получила призовка от Министерството на правосъдието през февруари 2018 г. за информация относно 109 идентификатора, съставени от 73 телефонни номера и 36 имейл адреса, но че не е предоставила съдържание като имейли и снимки на прокурорите", добави още главният редактор. 

От думите на госта стана ясно, че New York Times е съобщил в четвъртък, че федералните прокурори призовават Apple и други компании като част от разследване, търсещо източниците зад медийните разследвания за контакти между сътрудниците на Тръмп и Русия.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg