Disney разочарова с по-малко абонаменти за Disney+

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 14.05.2021

11:13 | 14 май 2021
Обновен: 11:19 | 14 май 2021
Автор: Александра Попова

Развлекателният гигант Walt Disney остава под влиянието на коронакризата, а успехът в стрийминг бизнеса също се забавя значително в началото на годината. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"След брилянтния старт на онлайн видео услугата Disney+ конкурентът на Netflix започна да страда от липса на хитови сериали и филми през последното фискално тримесечие. Групата също така усеща ефектите от премахването на ограниченията. След като кината получиха разрешение да отворят отново, а спортните събития се провеждат с публика, Disney вече не печели толкова много абонати в стрийминг бизнеса, колкото в средата на кризата". 

От думите на госта стана ясно, че за разлика от предишните тримесечия, Disney+ този път не успя да подобри показателите си.

"Видео услугата завърши първото тримесечие на 2021 г. с почти 104 млн. абонати, както обяви в четвъртък след затварянето на американския пазар Disney. Това значи добавяне на само около 9 милиона за трите месеца. Анализаторите очакваха средно значително повече. Disney+ стартира през ноември 2019 г. и оттогава нараства бързо".

"Инвеститорите реагираха разочаровано на данните, книжата се обезцениха в следборсовата сесия с около 4%", каза още гостът.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg