Lyft и Uber ще карат американските граждани безплатно за ваксинация

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, 12.05.2021

13:27 | 12 май 2021
Автор: Надя Манова

Компаниите за споделени пътувания Uber Technologies и Lyft ще превозват до и от местата за ваксинация в САЩ безплатно до 4 юли в рамките на ново партньорство с Белия дом.  Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

„Координаторът на Белия дом за Covid-19 Джефри Зинтс описа подробно новите стъпки, които администрацията на Джо Байдън искат да постигнат. Тяхната цел е 70% от възрастното население на САЩ да получи поне една доза ваксина до 4 юли“, сподели главният редактор на Investor.bg, Бойчо Попов.

„Администрацията ще предостави данни за около 80 хил. места за ваксинация на Lyft и Uber като част от транспортното партньорство, казва висш служител в администрацията пред Wall Street Journal“, каза Попов.

В разговора стана ясно, че казусът Huawei предизвиква нов международен търговски спор.

„Сега ръководството в Пекин постави свързан с концерна ултиматум на Швеция. Ако забраната за участие в технологичното обновление на мрежите на китайския доставчик на телекомуникации в Швеция не бъде отменена, шведската компания Ericsson ще бъде изключена от следващия кръг на масивна 5G експанзия в Китай“, каза Бойчо Попов.

„Участието на Ericsson в следващия кръг на масовото изграждане на 5G в Китай е свързано с това дали Стокхолм ще промени позицията си по отношение на Huawei“, посочи още той.

Целия коментар вижте във видео материала.

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg.