Netflix не оправда очакванията на Wall Street и собствената си прогноза

Пазарен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 21.10.2020

10:37 | 21 октомври 2020
Обновен: 12:10 | 21 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Акциите на Netflix се сринаха в края на търговията във вторник, след като компанията за стрийминг на видео не отговори на прогнозите на Wall Street за абонатите, подновявайки съмненията за способността ѝ да поддържа растеж. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

“Най-голямата платена услуга за стрийминг в света добави едва 2,2 милиона нови абонати през третото тримесечие, далеч под прогнозните от анализаторите 3,32 милиона, както и от собствената по-консервативна прогноза на компанията”, посочи Попов.

Той отбеляза, че забавянето се случва след две тримесечия на много по-голям от очакваното растеж, по време на който услугата за стрийминг добави близо 26 милиона абонати - почти толкова, колкото за цялата 2019 г.

“Много зрители - особено в Европа и Азия - са се върнали към нещо по-близко до нормалния ежедневен живот, намалявайки времето, което могат да прекарат в “преяждане с Netflix”. А освен това и професионалните спортове се завърнаха на телевизионните екрани на американците. Всичко това възпрепятства ръста на абонатите през последното тримесечие, като растежът страда и в трите региона”, отбеляза главният редактор.

“Това e най-слабият ръст на Netflix за третото тримесечие от 2015 г. насам, когато компанията все още не работеше в по-голямата част от света”.  

“Акциите на Netflix поевтиняха със 7,4% до 486,50 долара при следборсовата търговия. Акциите обаче са поскъпнали с 62% от началото на годината до вторник, което дава на компанията пазарна капитализация от 231,7 милиарда долара”, добави Попов.

Вижте целия коментар във видеото. 

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.