Apple пуска в продажба нов часовник, който следи кислорода в кръвта

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 16.09.2020

10:30 | 16 септември 2020
Обновен: 12:20 | 16 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Apple представи нов Apple Watch Series 6, който наблюдава кислорода в кръвта за 399 долара и по-евтин Apple Watch SE за 279 долара, в началото на събитието за есенната си продуктова линия, предназначена за сезона на празничните пазарувания. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Компанията съобщи, че и двата часовника могат да бъдат поръчвани предварително от вторник и ще бъдат налични в петък. Apple представи също услуга, наречена Apple Fitness+, захранвана от часовниците й, която ще предоставя виртуални тренировки. Услугата ще свързва потребителите на Apple Watch с треньори", поясни Попов. 

По думите му потребителите ще имат достъп до каталог от видеа с тренировки на iPhones, iPads или на Apple TV, синхронизирани за Apple Watch.

Той добави още, че нови видеа с тренировки ще се публикуват всяка седмица, а потребителите ще могат да виждат статистика на живо от часовника си, на iPad-a или iPhone-а си, докато тренират.

"На събитието беше съобщено също, че абонаментната услуга Apple One ще струва 15 долара на месец за индивидуален план или 20 долара на месец за семеен план и ще включва телевизия, музика и игри. Apple също така предлага премиум абонаментна услуга за 30 долара на месец, която добавя новини и новата фитнес услуга", посочи Попов. 

Целия технологичен коментар вижте във видеото.